סוף עונה בכרמים

הבציר בכרמי יקב עבייה קרוב. חלק משכנינו כבר החלו לבצור זני ענבים מבכירים. רוב עונת הגידול מאחורינו. בביקורים בכרם אני דוגם ענבים, מנסה…

הבציר בכרמי יקב עבייה קרוב. חלק משכנינו כבר החלו לבצור זני ענבים מבכירים. רוב עונת הגידול מאחורינו. בביקורים בכרם אני דוגם ענבים, מנסה להבין את קצה העונה, מקבל כל פעם מחדש החלטה האם לבצור או להמתין להבשלה נוספת. כבר כתבתי על כך בעבר בפוסט ,לבטי טרום-בציר. הפעם ברצוני לעסוק בזווית אחרת של ביקורים אלו של סוף-העונה בכרמים.

במהלך כל העונה אני מבקר בכרמים, מנסה להבין את העונה ופועל קדימה. מחליט ומתזמן פעולות כגון דילול שריגים, השקיה, טיפולי הגנת-הצומח וכו'.
בביקורי סוף-העונה כבר אין הרבה מה להשפיע. זה רגע לפני הבציר, מה שנעשה הוא שנהיה.
לכל עונת גידול אופי ייחודי, בכל עונת גידול מתקבלות החלטות ומבוצעות פעולות גידוליות בהתאם לאופייה הייחודי, אך בשלב זה העונה כבר עברה כפי שעברה, בשלב זה כבר לא באמת ניתן להשפיע הרבה על איכות הענבים.
כל שניתן הוא לבצע פעולות נקודתיות וטכניות על מנת לשמר את האיכות הקיימת. פעולות כגון מתן עוד מנת השקיה קטנה, על מנת להימנע מעקה, או הפלת אשכולות אשר נפגעו מסיבה כזו או אחרת.

עבורי ביקורי סוף-העונה הם אולי הביקורים החשובים ביותר. לתפיסתי ביקורים אלו הם ההזדמנות להעמקת ההיכרות עם הכרם.
בשונה מביקורי תחילת-העונה, בהם אני מתבונן ופועל קדימה, בביקורי סוף-העונה אני מתבונן אחורה על העונה החולפת.
בסוף העונה, לפני בציר, כאשר אני מבקר בכרם פרושה לפני התמונה השלמה. תמונה המלמדת על יחסי הגומלין בין תכונות הכרם/פעולות גידוליות/אירועים אקלימיים/פגעי הכרם.

כל החלטה שהתקבלה, כל פעולה גידולית שנעשתה, כל אירוע אקלימי כגון חמסין/גשם/ברד/טללי בוקר כבדים, כל מזיק כגון עש/כנימה קמחית/ציקדה, כולם השאירו עקבותיהם בכרם.
בביקורי סוף-העונה אני מתבונן על עקבות אלו, לומד את יחסי הגומלין ביניהם. יחסי גומלין אלו יוצרים את נקודות-התורפה ונקודות-החוסן של הכרם.
ביקורי סוף-העונה הם ההזדמנות של מגדל-היין ללמוד את הכרם שלו, להבין היכן פעל נכון והיכן טעה, להתקדם מקצועית.
כך, רגע לפני בציר, כאשר האשכולות עדיין על הגפן פרושה התמונה המלאה בפני. אני מפענח את ה"עקבות" של העונה החולפת ולומד על הרגישויות הספציפיות של כל כרם, מבין את הכרם קצת יותר ומתחיל לתכנן את הגידול בעונה הבאה…

לטעמי המהות האמיתית של להיות מגדל-יין הינה הנכונות להתבונן, ללמוד, להעמיק את ההיכרות עם הכרם עונה אחר עונה ומתוך היכרות זו לקבל את ההחלטות.
לגדל את היין בכרם מתוך הבנה שזו הדרך לאיכויות העמוקות יותר, איכויות בהן לכל שנה קסם משלה, איכויות בהן קיים הבדל עמוק ומרתק בין שנות בציר שונות.

 

 

שתפו:

מאמרים נוספים

רג'נרייטיב

בשנים האחרונות, במקביל לעליה במודעות הציבור ל"התחממות הגלובלית", מתחזק הדיבור על "חקלאות משקמת" (regenerative agriculture). מהי אותה חקלאות משקמת? מה הן מקורותיה? מה מבדיל אותה

RAW ברלין סתיו 2022

(הרשימה הבאה פורסמה ככתבה ב"שמענו בין הגפנים" באתר אכול ושאטו בתאריך 9/12/2022) יוסי יודפת יינן יקב עבייה – רשמים מיריד היינות הטבעיים בברלין בסוף נובמבר

תחת של קאריבו

(רשימה שהעלתי בדף הפייסבוק ב13/3/21) בבמהלך טיול בוקר במרחבי הפייסבוק קפצו לי מול העיניים שני קמפיינים פרסומיים אחד של יקב גדול ומכובד, השני של תאגיד

יצירת קשר

הכניסה לאתר מגיל 18 ומעלה

אזהרה: מכיל אלכוהול - יש להמנע משתייה מופרזת

הכניסה לאתר מגיל 18 ומעלה

אזהרה: מכיל אלכוהול - יש להמנע משתייה מופרזת